Aktuelt

Hovedbilde
Minibilde2Minibilde3Minibilde4Minibilde5Minibilde6Minibilde7Minibilde8Minibilde9Minibilde10Minibilde11Minibilde12Minibilde13Minibilde14Minibilde15Minibilde16Minibilde17Minibilde18Minibilde19Minibilde20Minibilde21Minibilde22Minibilde23Minibilde24Minibilde25Minibilde26Minibilde27

Grimstad - sett fra barns perspektiv

Barn fra Fjære barnehage og Vikkilen barnehage var ute for å fotografere i Grimstad by i to timer på fredag 17.02.2017. Her en noen få av mange hundre bilder de tok.


En fredag i februar 2017 dro 15 barn til byen sin utstyrt med kamera. Mange hundre bilder ble tatt og alle som ville fikk dessuten tigerfjes med på veien. Det ble en minnerik opplevelse og mange glade Grimstadfolk som likte "oppstyret" vi laget.

– Jeg har tatt bilde av en tiger!

Ungene i Fjære og Vikkilen barnehager ser for tiden verden gjennom linsen til et fotoapparat. Fredag var det sentrum som skulle fotograferes, og bildene ble sendt direkte ned til Odden der de ble lagt inn sånn at alle som gikk forbi, kunne se dem på storskjerm. I anledning karnevalsmåneden fikk alle som ville også ansiktsmaling, og sånn blir det tigerbilder av.

Barnas verden

Ti barn fra 3 til 6 år fordelt på flere grupper vandret rundt og tok blant annet bilder på politistasjonen, i gågaten, ved kirken, det nye biblioteket og inni diverse butikker.

– Begge barnehagene har slagord. Vikkilen har dette med tydelig barnefokus og Fjære barnehage har dette med nærværende barneperspektiv, forteller Svein Helge Grødem, som er daglig leder for barnehagene. Det er på den måten de jobber i barnehagen og dette står også i barnehagenes årsplaner.

– Og så er det selvfølgelig IKT. Barn skal lære å bli kjent med tekniske hjelpemidler. Da lærer de å bruke disse på en gøy og spennende måte, sier han.

Prosjekter

Noen av barna hadde allerede begynt å jobbe med kameraet i barnehagen. I Vikkilen har de holdt på en stund, mens andre fra Fjære var ferske fotografer og begynte først å ta bilder forrige uke.

Grødem synes det er artig å få fram barnas perspektiv, slik de ser verden, både fysisk og interessemessig.

– De er interessert i helt andre ting, sier han, og forteller at barnehagene kommer til å ha større og mindre prosjekter med dette ut året.

Ta på alvor

Et spor i snøen, en halv kropp her og noen bein der. Bildene viser at en liten kropp kan vise nye sider av det som allerede er godt kjent.

– Det er viktig for oss at vi hele veien som ansatte rett og slett tar perspektivet til barna rent bokstavelig, at vi bli minnet på hvordan barn ser verden og det som opptar dem, sier Grødem, og legger til at barn skal bli tatt på alvor og ha medbestemmelse.

– Det står også i rammeplanen.

Det er ikke bare de forbipasserende på Odden som skal oppleve barnas bilder. Disse skal også stilles ut i barnehagen og vises som lysbildefremvisning på foreldremøter.